A titkos ablak (Secret Window)

2010.09.21. 13:37

"Skizofrén vagyok...és én is!" Talán ez a mondat jellemzi leginkább ezt a filmet. Én nem vagyok oda a horror filmekért,míg a thrillereket csak-csak elnézegetem. Stephen King a horror műfajt képviselte könyveivel. A titkos ablak egy thriller lett. King a könyvet 1990-ben írta és rá 14 évvel film készült belőle. Azért ennyi idő múltán,mert nem találtak olyan színészt aki jól eltudná játszani Mort Rainey zűrös természetét. Végül az én nagy örömömre Johnny Deppet választották és baromi jól tették!

A történet annyi lenne,hogy van nekünk ez a Mort aki régebben egy sikeres bestseller iró volt,de a feléségel való vállás és a háza elvesztése megviselte,így egy kis hegyi házban tengeti mindennapjait. Alszik,csipszet eszik,alszik,próbál könyvet írni,alszik,elbeszélget a kutyájával,majd alszik eggyet. Mígnem,felkeresi egy idegen azzal,hogy Mort ellopta a storyját és követeli,hogy ismerje be. A story egy Titkos ablak nevezetű novella,amit Mort írt x évvel ezelőtt,de az idegen azt állítja,hogy Mort ellopta az ötletet,mivel az az idegen is pontosan ugyanazt a storyt irta,mint Mort.

Na kb. ennyi a történet.Hát maga a film nemtudom,hogy mit akart elérni. Most vagy félelmetessé akart válni,vagy nyomozóssá vagy nemtudom. Mondjuk pár helyen olvastam,hogy kb a film felénél leesett,hogy mi lesz a vége. Nekem ez nem igy történt. Én komolyan nemtudtam, hogy most mi,hogy van és talán még most se tudom. Pár dolgot eléggé nem értettem a filmből,ezért majd még megnézem,de az biztos,hogy nem rossz ez a film. Sőt! A hangulat baromi jó lett,a feszültség is rendben volt néhány helyen. Aztán ha esetleg nemtudnánk követni,hogy hogy is van ez,néhány fontosabbnak számító párbeszéd közben kapunk bevillanó részleteket,amellyek segítenek képben lenni.Sok ötletes jelenet van a filmben, és nem is másol olyan sokat(azaz,nincs benne olyan sok sablon,csak ha valaki nem értené...)! A film elgondolkodtató,kevésbé megrázó,mint hinné az ember,de elég érdekes ötlet ez az egész. Többször kell megnézni ezt a filmet,hogy mindent megértsünk. Amúgy Johnny Depp itt sem volt rossz. Sőt baromi jó volt! Jó ez a film,csak valahogy olyan,semmilyen...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr622312385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.30. 17:49:58

Jó írás, tetszett. :) Én nem láttam a filmet, de nem olyan rossz, az alapján, amit leírtál.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.10.01. 16:13:34

@Sparrow:
Kösz :D Szerintem megér egy-két megnézést,mert tényleg nem olyan rossz. A semmilyen alatt pedig azt értem,hogy nem annyira emlékezetes,nem marad meg olyan sokáig.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.10.14. 21:53:22

Nekem nem tűnt érthetetlennek, bár én előtte olvastam a könyvet. Ha össze kéne hasonlítanom a kettőt, a film egy kicsit még le is egyszerűsítette a befejezést, a könyvben sokkal homályosabbak maradtak a dolgok a végén.
süti beállítások módosítása