Az út (The Road)

2010.10.08. 14:01

Mostanság elárasztanak bennünket ezek a poszt-apokaliptikus filmek.Csakhogy néhányat említsek: 9,Éli Könyve,Legenda vagyok és még sorolhatnám,de nem teszem. Az Út egy elég furcsa film. Úgy tűnhet,hogy amiket így felsoroltam filmek közül mindegyikben történnek dolgok,izgalmas dolgok stb. És Az Útban meg olyan,mintha az ég világon semmisem történne. Pedig Az útban is történnek dolgok,csak alig észrevehetőek.

A történet annyi lenne,hogy a teljesen sivár és kipusztult amerikában(elvileg egy atombomba miatt történt mindez,de ez a filmből nem derül ki,egy szó sincs róla) van egy apa és az ő fiacskája és ketten valahonnan elindulnak délfelé a parta,hogy ott majd biztos lesznek emberek. És úgy kb. ennyi.

Valaki a filmet lefikázza,mert ő egy Éli Könyve szintű/szerű filmre számított,tele akcióval,robbanással,vérrel és hasonlók. Valakinek meg baromira tetszett,mert iszonyatosan reálisan mutatta be az életbenmaradásért folytatott küzdelmet egy ilyen világban.Én igazat adok mind a kettőjüknek,mert igaz,hogy lehetett volna több akció,de mivel ez egy könyv adaptáció és itt valamennyire követni akarták a könyvet ezért nem raktak bele akciót,hiszen a könyvben sem volt. Ehelyett (igaz pár darab volt) baromi jó karaktereket és színészeket sikerült összedobniuk ebbe a filmbe és maga az egész filmnek a hangulata teszi a filmet azzá,ami. Senkisem akarna egy ilyen világban élni,ahogy azt a filmben látjuk. Hiszen annyira reális és életszerű,mind a kipusztult világ,mind az emberek reményvesztetsége,hogy iszonyúan lehangolódik az ember a film nézése közben.És ez az ami olyan érdekessé tette ezt a filmet számomra. Ez a lehangolt,szürke,mocskos, kannibalizmussal teli,ronda,ijesztő,elnéptelenedett,szörnyű világ megjelenítése és a hangulat megteremtése.Ez az amitől jó ez a film! Csak az nézze meg aki nem szereti ha egy filmben sok az akció,vagy aki nem szereti az akciófilmeket. De ez a film nem is akciófilm. Inkább kicsit dráma.

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr342356197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.01. 16:14:44

A 2012 - t nem sorolnám a posztapokaliptikus filmek közé, mert nem az. Ha a 2012 utáni eseményekről szólna, akkor lenne posztapokaliptikus.
süti beállítások módosítása