Ha valami sablonos,akkor legyen benne valami plusz amitől elfelejtjük azt,hogy sablonos a film. Erre tökéletes példa pl.: az Avatar. Ott nem volt túl eredeti a történet,de legalább eszméletlen jól nézett ki az egész film. A kód egy olyanfajta film,amire azt mondjuk: Hálívúdi. A rendező egy nő,akinek talán egy filmjének első 6 percét láthattam,nem ismertem őt.De jött ez a 2009-es Kód nevű felesleges baromság film, meglepő,de két híres színésszel,akiből egyiket elismerek,mert jó színész. Morgan Freeman-ről van szó. A másik pedig, Antonio Banderas...

A történet annyira béna,hogy szánalom leírni,de azért megpróbálok erőtvenni magamon és leírni..Jahj... Tehát a történet annyi lenne,hogy van ez az Antonio Banderas,aki az USA-ban nagy tolvajnak számít vagy valami ilyesmi, és most eljött Oroszországba,hogy ellopjon valami hatalmas értékű arany tojást,ha jól emlékszem..(eredetiiiiiii) Csakhogy, Morgan Freeman az Oroszországban élő mestertolvaj mindíg betartja amit a Kód nevű valami előír: Fedezd a társad,végezd el a melót,soha ne bízd el magad és soha ne patkálj le zsarukkal (a könnyem kicsordúl,annyira egyedi történet). De Morgan társát nem nagyon érdekelte ez a törvény és mindent elmondott anno a zsaruknak,ezért megölték. Most valami miatt Morgan-t is meg akarja ölni az orosz maffia,hacsak nem lopja el azokat a felbecsülhetetlen értékű tojásokat. Valahogy összefut Antonioval, beveszi a Kódba és együtt akarják elrabolni a tojásokat.

Mondtam,hogy szánalmas. Nemtudom,hogy 2009-ben hogyan lehet egy ilyen történetet összerakni? És hogyan lehet ebbe a szar filmbe összehozni két ilyen színészt? A válaszokat most sem kaptam meg, de az biztos,hogy ez a film annyira vérszegény,sablonos, és annyira nem tud újat mutatni,hogy kínszenvedés végig ülni azt a 104 percet,amit a filmre pazaroltak. Hála az égnek,hogy a sablonosság miatt,amit alig kevesebb, mint 50milliószor láttunk filmekbe,majdnem az elején ki lehet taláni,hogy ki a "jófiú" és ki a rossz. Ha kíváncsiak vagytok akkor nézzétekmeg,ha nem akartok szenvedni,akkor kénytelen leszek leírni ide: Antonio Banderas a jófiú,azaz az amerikából érkező ZSARU!!! Na a filmből ordít,hogy nő csinálta. Minden el van sietve, a szerelmi szál a húszadik percben már ott tart,hogy Antonio meztelen seggét láthatjuk,ahogy épp szexel a csajjal, aki mellesleg Morgan Freemannek az unokahúgát játsza. Antonio Banderasnak,olyan mértékben nem áll jól,ez a hiperaktív,macsó,viccelődős karakter,hogy az beszarás. Antonio is ember, ő is öregszik,pech. Amúgy Oroszország az úgy néz ki mint New York? Mert nagyon sokszor azthittem,hogy ott játszódik és csak egy-két orosz felirat juttatta az eszembe,hogy basszus, ez Oroszország. A poénok amik vannak,nem viccesek. Az egész film mint egy vonat huss elsuhan,és nem azért,mert olyan jó időtöltés. Háh, a nagy szart! Azért,mert minden elvan sietve,nem ad időt semmire, kész baromság az egész. Amikor a film izgalmas akar lenni,akkor hülyeséggé válik,amikor viccessé akar válni,akkor szánalmassá válik,amikor komoly akar lenni,akkor viccessé válik.

Az egész film el van kurva,nincs rendesen megrendezve,ez a hülye nő aki rendezte, szerintem életében nem látott még akciófilmet. Ez a film,POCSÉK! Unalmas szarság.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr162411386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.31. 12:00:39

Ne haragudj, de azért Mimi Leder is tud filmet rendezni. Nyilván nem láttad még a Deep Impactet.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.10.31. 12:22:42

Lehet,de ez akkoris egy szarfilm. :D
süti beállítások módosítása