Általában egy folytatás mindig rosszab az elődjénél. Rosszabb esetben nézhetetlen, jobb esetben ugyanaz mint az előző film, csak mindenből egy kicsit kevesebb van benne. Vajon a Karib-Tenger kalózai - A Holtak Kincse melyik kategóriába esik?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A filmet, már (az első rész miatt) Karib-Tenger kalózai fanatikusan ültem le nézni, úgyhogy elég nagy elvárásaim voltak. Kezdjük is a történettel - sok minden kiderül ami az első részben nem volt egyértelmű. Például, hogy Jack (Johnny Depp) tájolója mindig oda mutat amit a legjobban akar, az aki éppen a kezében tartja. Az is kiderül, hogy Jack nem éppen úgy szerezte meg a Fekete Gyöngyöt (a hajója neve) és a kapitányi rangot, ahogyan azt kellett volna. Ugyanis Davy Jones (Bill Nighy) egy polipfejű kalóz, aki nem ismer kegyelmet, megszerezte neki a Gyöngyöt, és kapitánnyá tette DE ezért azt kérte, hogy 100 évig szolgálja őt, amit a kalóz nem teljesített. Jack hajóján megjelenik Bocskor Bill Turner (Will Turner apja) akit Davy küldött, hogy megjelölje Jacket a Fekete Folttal. Ez arra szolgál, hogy amint Jones elengedi a kis háziállatát a Krakent, egyből ahhoz fog menni akin rajta van a Fekete Folt, és megpróbálja megölni. Eközben Port Royalban Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) éppen az esküvőjükre készülnek, de ekkor felbukkan Lord Cutler Beckett aki egy befolyásos emberke, és éppen azért érkezett, hogy számon kérje rajtuk akasztással, hogy az előző rész végén segítettek megszökni Jack Sparrownak. Ezután mindkettejüket elfogják, de Will elindul Jack után, hogy elhozza Port Royalba és tisztázzák a dolgot. Eközben Jack egy bizonyos Tia Dalma nevű cigánylánynál akivel régi ismerősök kideríti, hogy Davy Jones egy reménytelen szerelem miatt kivágta a szívét és beletette egy ládába, ami az Isla Cruses nevű szigeten van elásva. A láda kulcsát Jones mindig magánál hordja, így az egész film ekörött bonyolódik, hogy megszerezzék a kulcsot, kinyissák a ládát és átdöffék a szívet. Nagyon sok fordulat van a filmben, ezért is szerettem annyira, főleg a legvégén vannak igazi meglepetések de nem árulok el egyet, sem nézzétek meg ha kíváncsiak vagytok rájuk.


 

 


Nagyon sok vicces jelenet van a filmben, én sokkal többet nevettem rajta mint a Fekete Gyöngy Átkán. A színészek megint a legjobb formájukat hozták, és ki kell emeljem a CGI-t mert nagyon szépen meg van csinálva, Davy Jones, azaz Bill Nighy tényleg úgy néz ki, mint egy polip. Hosszúságra megint nem lehet panasz ugyanis 145 percig szórakoztató, és az érdeklődést folyamatosan fenntartó film lett. Kár, hogy a kritikusok eléggé rosszul fogadták és lehúzták a filmet. A zenét ezúttal egy komolyabb zeneszerző Hans Zimmer készítette, Klaus Badelt helyett. Nekem szinte minden jobban tetszett ebben a részben mint az első részében, szóval nyugodt szívvel ajánlom megnézésre, kicsiknek is maximum majd eltakarják a szemüket ha nem tetszik nekik amit látnak, ugyanis ez a film még ''durvább'' lett, mint az első rész. :)

 

 

 



 

 

 

 

 

 

Végül 8/10-re értékelném a filmet, de ez legfőképpen, szerintem Johnny Depp színészkedése és a poénok miatt lett ilyen jó film. Ha esetleg más játszaná a főszerepet, lehet nem lenne olyan vicces, sőt kínos lenne a movie, ugyanis Sparrow kapitány elég sokat ripacskodik, de ez szerencsére Depp-nek jól áll. Kár, hogy ez már nem mondható el a harmadik részről...

Jó filmnézést!

Wilson
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr352813503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása