Felkoppintva(Knocked Up)

2011.04.15. 13:05

2009 nyarán mielőtt megismertem volna Judd Apatowt és Seth Rogent,megvettem három filmet.A Lepattintvát,az Ananász Expresszt és a Felkoppintvát,mert azt halottam,hogy kurvajók.A filmek megnézése után értékeltem a vígjáték szót.A három film közül a Felkoppintva kötött le legkevésbé,de most megnéztem újra a filmet és teljesen magával ragadott...

Alison(Katherine Heigl) , a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter váratlanul élete legfontosabb kérdésével találja magát szembe. Egyik este bulizni megy a nővérével,Debbievel(Leslie Mann). A piától túlfűtött lány végül a szimpatikus léhűtő,zöldpárti(de nem úgy), Ben(Seth Rogen) ágyában köt ki. A valószerűtlen egyéjszakás kaland nem marad következmények nélkül: Alison rájön, hogy terhes. Úgy dönt, hogy megtartja a babát. A nagy kérdés viszont, hogy hogyan tálalja mindezt Bennek,aki mit sem sejtve épp a barátaival tép. Vajon hogyan fog reagálni a hírre Ben, akinek esze ágában sincs még családot alapítani. Kilenc hónapjuk van, hogy eldöntsék, mit csinálnak.

Apatow bácsinak nem kevés pénze van,ezért producerkedik,olyan filmekben,mint a Taplógáz,a Lepattintva,az Ananász Expressz,a Superbad,a Tesó-Tusa és még napestig sorolhatnám a jobbnál jobb filmeket.De ő nem csak egy gazdag csávó,hanem egy nagyon tehetséges rendező.A Felkoppintva mellett ő rendezte a 40 éves szüzet és az Adam Sandleres Ki nevet a végént.Tehetsége mellett TV-s karrierje alatt összeszedett egy olyan csapatot,amellyel minden filmet viccesé tud tenni.Seth Rogen mellett ezért elengedhetetlen alapanyaga az Apatow filmeknek Paul Rudd,Jason Segel,Jonah Hill,Jay Baruchel,Bill Hader és a kicsit öregecske Leslie Mann.Nem viccelek az összes színész szinte tökéletesen játszik a filmben,Katherine Heiglnek(akit szeretek mert gyönyörű,de utálok mert a seggem is jobb színész lenne mint ő)ez az egyetlen filmje amiben látszik,hogy azt csinálja amit kell.Alison Scott ugye TV riporter,így elengedhetetlenek az amerikai celebek a filmben.Feltűnik az akkor még csak a Pókemberből ismert James Franco,A Hivatalos Steve Carell,a 10-ből majdnem 10-es Jessica Alba és a szintén gyönyörű Eva Mendes.

Ahogy leültem a gép elé és néztem a filmet,nem értettem,hogy mondhattam erre,hogy 10/7.Elkezdett derengeni valami,aztán beugrott.A Felkoppintva több mint 120 perces:OOO.Ez egy Harry Potterhez vagy Pókemberhez képest kevés,de egy vígjátékhoz?!Jó,hogy itthon néztem meg mert ötször mentem el hugyozni a főcím alatt.A hosszú idő miatt,vannak üresjáratok a filmben,de ettől független azért számunkra elég gyorsan eltelik ez a 120 perc(a hugyholyagunknak kevésbé).A filmet feldobják a rettentő vicces szituációk és párbeszédek,a színészi játékok,a rendezői tehetség és a felismerés,hogy ez bárkivel megtörténet.Ezért HASZNÁLJATOK GUMIT.Annyiban változott meg a véleményem a film második megnézésére,hogy nem is tudom,viccesebbnek találtam benne mindent.Nem véletlen,hogy a Felkoppintvába még a kritikusok se kötöttek bele(RT 90%,MetaCritics 85/100).Bátran ajánlom azoknak,akiknek tetszett a fentebb felsorolt filmek bármelyike és annak is,aki jól akar szórakozni a barátnőjével vagy a családjával 2 órán át.

10/8

Ha DVD-n van a film,a menüben eltölthettek időt azzal,hogy Seth Rogen idióta nevetését hallgatjátok,én szakadtamx).És mégegyszer védekezzetek.

 

Szerző: Red.

1 komment

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr752828102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2012.06.22. 09:21:50

"...a 10-ből majdnem 10-es Jessica Alba..."

Mi az hogy csak majdnem? :)
süti beállítások módosítása