Távkapcs (Click)

2011.04.18. 15:52

''Egy univerzális távírányító, mellyel irányíthatja az univerzumot''. Király!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt már olyan érzésed, hogy milyen jó lenne ha előretekerhetnéd az unalmas mindennapokat a suliban, a szülői veszekedéseket, a tanulást? Vagy a munkát? Michael Newman (Adam Sandler) is így érez. Aztán egyik nap elmegy az áruházba venni egy univerzális távkapcsolót, mivel ''már a TV-t sem tudja bekapcsolni''. Egy furcsa, de barátságos, magát Morty-nak nevező pasastól (Christopher Walken) kap is egy távirányítót, ám mielőtt elmenne Morty megmondja neki, hogy a termék nem visszaváltható. Hazatérve meglepődötten tapasztalja, hogy meg tudja vele maga körül állítani a világot, fel vagy le tudja venni emberek hangját, vagy más nyelv beszélésére tudja bírni őket. Természetesen ezeket a változásokat csak ő érzékeli, senki más semmit nem tud a dologból. Morty figyelmezteti arra is, hogy az előretekeréssel nagyon ügyeljen, mert a távírányító ''elmenti'' tulajdonosa ''kedvenc'' jeleneteit így a már egyszer átugrott részeket mindig átugorja. Mikor átugrik egy jelenetet, természetesen a teste ott marad csak robot üzemmódra kapcsol ami nem egy kellemes társaság. Később úgy dönt, hogy előreugrik pár hónapot az előléptetéséhez, ám Morty figyelmezteti, hogy ez veszélyes lehet de ő ezt figyelmen kívül hagyja, és átugrik közel fél évet. A távirányító ezután irányíthatatlanná válik, mikor bejelentik, hogy hamarosan megint előléptetik saját magától előreugrik 10 évet, ekkor már Michael családi élete romokban hever, a feleségének Donna Newman-nak (Kate Beckinsale) új pasija van, a gyerekei elhidegültek tőle. Ezután Michael kétségbeesetten próbál megszabadulni a távírányítótól, de az mindig ''visszatér'' hozzá, ekkora Morty közli vele, hogy megmondta : az áru nem visszaváltható. A film további része a férfi családjáért való teperéséért szól.



 

 

 

 

 

 

A film első fele egy könnyed, Adam Sandler-ös vígjáték alpári poénokkal és baromkodással. Aztán hirtelen átcsap egy családi-drámába az egész, hihetetlenül szomorú lett, a film vége pedig... hát arról nem mondok inkább csak annyit, hogy vannak benne meglepetések. Sandler hozza a már tőle jól megszokott színészkedést, a feleségét játszó Kate Beckinsale pedig rohadt jól néz ki. A többi szereplő is érti a dolgát főleg Christopher Walken, és még David Hasselhoff is szerepel a filmben aki egy elképsztően nagy ripacs de hála az égnek megkapja a magáét. A zene is nagyon tetszett, és úgy az egész filmnek van egy nagyon jó elgondolkodtatós hangulata.



 

 

 

 

 

 

 

 

Teljesen korrekt kis film, egy vasárnap esti mozinak a TV-ben tökéletes, de azért nagyon sokat nem érdemes tőle várni. Akinek tetszik Adam Sandler stílusa az úgyis szeretni fogja a filmet. Én adok neki egy 7/10-et.

Jó filmnézést!

Wilson
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr222836984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása