Jackie Channek nagyon jó filmjei vannak szerintem, bár már ő is kezd kiöregedni és mostanában már a családi-minimális akció-vígjátékok felé kacsingat és nem a színtiszta akciófilmek felé. A Kém a Szomszédban is egy ilyen filmje, kicsit bugyuta, kicsit gyerekes, de még mindig Jackie Chan.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet szerint adott egy anyuka, akinek közbejön valami és sürgősen el kell utaznia, de a gyerekeket nem tudja ráhagyni senkire. Ekkor jelentkezik a szomszéd Bob (Jackie Chan), hogy vigyáz majd ő a gyerekekre. Természetesen senki nem tudja, hogy ő kém a hétköznapi életben kereskedőnek adja ki magát. Innentől kezdetét veszi a már rohadtul sablonos történet, tehát az, hogy a három gyerek minél több gondot okoz Bobnak, és később még a kémkedése idejéből való régi ellenségei is felbukkannak és el akarják tenni láb alól.



 

 

 

 

 

 

 

 

Komolyan mondom, ennél egyszerűbb, sablonosabb történetet ki sem találhattak volna. Nehéz lett volna, egy kicsit megerőltetni a képzelőerőjüket? Szerintem nem lövök le nagy poént azzal sem, hogy elmondom : a film végén Bob és a gyerekek anyja összejönnek és még a rosszfiúk is börtönbe kerülnek. Sajnos a bugyuta történet miatt vannak eléggé unalmas részek a filmben, az egyetlen dolog ami ezt a produkciót megmentette az abszolút bukástól az Jackie Chan. Az egész filmet ő viszi el a hátán, bár már ő sem a régi, de azért szeretnék én majd 60 évesen úgy mozogni, mint ahogy ő ebben a filmben. Azért az akciójeleneteknél nagyon jól odateszi magát, szinte ugyanúgy mozog, mint 30 éve és ez eléggé nagy dolog. A főszereplők között ott van még Billy Ray Cyrus is akit nem neveznék a színészek gyöngyének de nincs vele különösebb bajom, ő is egészen rendben van. Viszont a három gyerek akkora egy ripacs (kivéve talán a legkisebbett), hogy az borzalmasan idegesítő.


Nem mondom, hogy elpocsékoltam másfél órát ezzel a filmmel, bár úgy tünhet, mert eddig csak szidtam az egészet, de egyszer meg lehet nézni. Sajnos az iszonyúan sablonos történet nagyon lehúzza az egészet. Nem is értem, minek adja ilyenekhez a nevét Jackie. Inkább csináljon egy újabb rendőrsztorit, vagy egy részeges karatemestert de ne hülye akcióvígjátékokból szedje meg magát. Igaz, hogy már idős de simán elmehetne a filmekben tanítómesternek, mint pl. az új Karatekölyök filmben, és nem is nagyon kellene megerőltetnie magát.

Ha nagyon nagy Jackie Chan fanok vagytok nézzétek meg a filmet, másfél óra kikapcsolódásnak elmegy DE másnak senkinek nem ajánlom, akkor inkább nézze meg a Karatekölyköt az is 2010-es film mégis mérföldekkel jobban szerepel benne. 

5/10 láttam már ennél sokkal rosszabb filmeket is.

Jó filmnézést!

Wilson
 

Szerző: Wilson96

2 komment

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr852855766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.04.26. 15:57:13

Én a Jackie Chan rajongóknak kifejezetten NEM AJÁNLANÁM. Mert, ha megnézik ezt a filmet, egy világ fog összedőlni bennük.

Amúgy nagyon gyerekes, nagyon bugyuta, és egyáltalán enm az az igazi Jackie Chan film.

Wilson96 2011.04.26. 17:07:30

Ja lehet ezt elszúrtam, talán fordítva kellett volna írni :D Már mindegy :D
süti beállítások módosítása