A Harry Potter filmeket szerintem mindenki ismeri, ha esetleg a könyveket nem is olvasta. Tavaly ősszel megjelent az utolsó előtti (7.1) rész (azért 7.1 mert ketté szedték az utolsó filmet aki nem tudná) amit rajongók tömegei vártak már tűkön ülve.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 


A történet természetesen a könyv alapján van : Harryék Voldemort elrejtett lélekdarabkáit (horcruxait) keresik a nagyvilágban, hogy elpusztítsák azokat és végül megöljék Voldemortot. Tovább nem is magyarázom akit érdekel az mindenképpen olvassa el ELŐSZÖR a könyvet és UTÁNA nézze meg a filmet. Mikor még a Harry Potter és a Főnix Rendje kijött nagyon utáltam Yates bácsit (ala. David Yates > ő rendezte/rendezi az utolsó 4 filmet) mert akkor úgy gondoltam, hogy az 5. rész a sorozat mélypontja. DE NEM! Utána gondolhattuk volna, a Harry Potter és a Félvér Herceg trailerek alapján, hogy hú ez nagyon fasza lesz! Aztán megint jött a nagy meglepődés : a 6. rész lett a sorozat legeslegrosszabb része. Csöpögött a szerelmi szálaktól, teljesen elfelejtették az eredeti történetet, hülye párbeszédeket raktak bele ÉS létfontosságú dolgokat nem magyaráztak meg benne.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de itt van nekünk a Harry Potter és a Halál Ereklyéi ami ugyan még mindig nem tökéletes film, de nekem talán a legjobban tetsző a HP filmek közül. A színészekkel sem volt semmi bajom, Daniel Radcliffe (Harry) egyre jobban vágja a témát, Emma Watson (Hermione) is jól színészkedik, bár néha olyan, mintha nem tudná hol is van és Rupert Grint (Ron) pedig egy jó színész, de nem jósolok neki nagy karriert a HP után. Végre Yates (igaz két film elbaszása kellett hozzá) megtalálta, hogyan kell keverni a dolgokat, hogy ne legyen túl nyálas vagy esetleg túl elnyújtott a film. És végre (halleluja) nem volt olyan sok módosítás a könyvhöz képest (de még ígysem a legkönyvhűbb film szerintem az az 1. és 2. rész). Tényleg lehetett érezni a sötét hangulatot és azt, hogy egyre inkább közeledik a végső csata. A gyengébb idegzetűeket meg is tudja siratni a film, úgyhogy le a kalappal rendező bácsi!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak azt sajnálom, hogy rengeteg rajongót elijesztett a filmtől a Félvér Herceg bukása miatt. Tehát attól, hogy nem tetszett a 6. film mindenképpen nézzétek meg a 7.-et, mert tény, hogy nagyon jó film lett (és ha a 7.2 már csak fele ilyen jó lesz már akkor is jobb lesz mint a 6. film volt) de azért még csiszolgathattak volna rajta pár dolgot. A zeneszerzőt is megváltoztatták Alexandre Desplat-ra, egyébként ő fogja csinálni a 7.2-nek is a zenéjét, de semmi gond nincs vele, szerintem nagyon jó zenéket készített.
A CGI is szép, a HP történetében ebben lett a legszebb szerintem bár tuti, hogy az utolsó film lepipálja majd.

Na szóval : Mindenképpen nézzétek meg ezt a filmet, mérföldkövekkel jobb, mint a 6. rész volt!

8/10

Jó filmnézést!

Wilson
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr302868394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása