Na ezt is megértük itt a negyedik Karib film, ami igazából nem is igazi Karib-tenger kalózai. Max annyiban, hogy ugyanazok a zenék és benne van Johnny Depp és Geoffrey Rush és a jó öreg Kevin Mcnally. Ez a film tényleg ''ismeretlen vizekre'' evezett...


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem nagyon jól tették, hogy kivágták a szereplőgárdából azt az anorexiás Keira Knightley-t (aki igazából nem rossz színész csak hát...) és betették helyette Penelopé Cruzt akinek egyértelműen jobban áll a kalózkodás és még jobban is néz ki. Ugyanakkor Orlando Bloomot (Willt) meg kár, hogy kivették és erre a pattogó szerzetesre (Sam Claflin) cserélték. Komolyan mondom ez a csávó olyan szinten ripacs, hogy csak na. Annyira látszik rajta, hogy próbál szegény olyan lenni, mint Orlando de sajnos csak halvány karaktere a filmnek. Aztán a végén még az sem nagyon derül, ki, hogy mi lett vele, szerintem teljesen felesleges volt a játéka. Depp nagyon jól szerepel, ebben a részben tényleg ő viszi a hátán az egész filmet, ha ő nem lenne fele ennyit sem érne az egész. Na meg még ott van Rush aki sajnos eléggé keveset szerepel a movieban de legalább meggyőző az alakítása.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet ott folytatódik ahol a harmadik résznek vége volt, Jacknél van a térkép ami a fiatalság forrásához vezet, fejébe veszi, hogy ő inni akar a forrásból így elindul és kb. nagy vonalakban ennyi. Még van pár kitérő a filmben pl. kell a fiatalság forrásánál egy rituálét tartani amihez kell két aranykehely és egy sellő könnycseppe, így van a filmben egy sellővadászat is ami egész jóra sikeredett. Az egész film pörög mégsem éreztem úgy magam a moziban, mintha annyira izgalmas lenne pedig tényleg 5 percenként egymást váltják az események, egy darab üresjárat nincs a filmben, és valahogy mégis más, unalmasabb, mint az eddigi részek. Ugyanakkor ebbe a részbe is nagyon ügyesen belecsempészték a jó poénokat, szóvicceket. A főellenség ebben a részben Feketeszakáll aki Ian McShane alakít több kevesebb sikerrel, igazából ezzel is az a baj, hogy ahhoz képest, hogy főgonosz meglepően kevés szövege/szerepe van a filmben.
 

A 3D-ről meg annyit, hogy nem hal bele az aki kihagyja nem nagy cucc a film elején és a végén van egy nagy 3D effekt, akinek szűkösebb a pénztárcája az nyugodtan kihagyhatja.
A mozijegy árát mindenképpen megéri a film, ha az eddigi filmeket szerettétek nem garancia, hogy ez is tetszeni fog, ez merőben más, mint a többi de igazából nem tudnám elmagyarázni, hogy miért, de aki Johnny Deppet szereti annak tutira fog tetszeni szerintem.

8/10

Jó filmnézést!

Wilson

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr262943186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása