Miért is volt olyan jó az Avatár?A lenyűgözően brilliánsan fenomenális történetért? A lenyűgözően brilliánsan fenomenális párbeszédekért? Az iszonyatjó karakterek miatt? NEM! Hanem a lenyűgözően brilliánsan fenomenális látványért,és a megvalósításért és a 3D megújításáért.De mégis ez lett a világ legdrágább,legjövedelmezőbb,leglátványosabb,legnézettebb filmje.Miért? Jó, oké első perctől fogva beszippant,és kb fél napig rágódsz rajta egy kicsit,de nekem alig maradt meg valami a filmből.Akkor,biztos,hogy olyan jó volt ez a film? Én amikor megnéztem és jöttem haza a moziból,azt mondtam: ffuuuu atyaúristen ez ez ez ez ez eszméletlenül jó film volt!!!Később visszagondolva,igazából nem is nagyon a film,hanem inkább a 3D tetszett.És aki rég látott vagy aki még nem látott 3D-s filmet annak jó film lesz bármelyik amiben van egy kevés kis 3D, ezért szerették pl A Titánok harcát,ami szerintem az idei filmek közül a leggagyibb,de pár ember fel sem fogja a filmet,csak a 3D.És ugye a filmesek sem hülyék,a 3D-s jegy jóval drágább,és mivel 3D, jóval többen nézik meg.De mi van azokkal a filmekkel amik úgyis nagyszerűek,ha nem alkalmaznak bennük 3D-t? Azok a filmek, amik nem csicsázzák 3d-vel,nem szépítgetik,csak megmutatják a valóságot és úgy az arcod elé tolják,hogy jobban meghökkensz,mint amikor egy skorpió ugrik a pofádba(Titánok harca).Azok a filmek,melyek olyan gyönyörű operatőri munkával készülnek,hogy egy-egy jelenetnél állva tapsolnál. Azok a filmek, amik emlékezetesek maradnak és nem fél napig,hanem egy teljes héten keresztül vagy több ideig rágódsz rajta,nagyon kevés van. De ez mégis olyan. Ez nem más, mint Az ember gyermeke.

Azért hasonlítottam össze az Avatárt és Az ember gyermekét,mert mindkettő a jövőben játszódik. Elnézve az Avatárt és Az ember gyermekét, iszonyat nagy különbség van a kettő között,hisz Az ember gyermekében 2027-ben járunk és olyan lehangoló,szürke,reményvesztett jövő tárul a szemünk elé,hogy az már annyira nyomasztó,hogy nem akarunk ilyenben élni. És mi van az Avatárban? 2155 ben játszódik ha jól emlékszem és basszus,minden van ott! Mindenki boldog,színpompás tájak,unalmukban az emberek bolygókat fedeznek fel,majd elfoglalják,amivel nincs is gond,de kötve-hiszem,hogy a jövő ilyen lesz,mint amit az Avatárban láthatunk. De térjünk vissza a filmhez. Szóval,2027-ben járunk és ekkoriban már a nők nem terhesek,mert történt valami és már nem tudnak megtermékenyíteni vagy valami ilyesmi. Hatalmas káosz uralkodik a világban és csak egy ország tudta magát fent tartani, Anglia. Habár katonás renddel porbálják fent tartani az országot,állandóan felkelések,tüntetések,lövöldözések vannak a városban,kisebb háborús övezetté változtatva Londont. Van egy pasas,Theo aki régebben papírokat intézett,hogy emberek tudjanak kijutni az országból. Ma már egy leppukkant,magányos átlag ember vált belőle. 20év után most először keresi meg egy nő,hogy kéne egy papír amivel egy másik nő kijuthat az országból, s így megmenekülhet. Kiderül,hogy a nő terhes, tehát kezdetét veszi a menekülés az országból.

A történet dióhéjban ennyi. én nem túlságosan hallottam erről a filmről,először csak akkor,amikor az egyik top 10-es BaaadMovies videóban szerepelt.Nagyon nem keltette fel az érdeklődésemet,de nemrég rátaláltam a neten,és gondoltam,megnézem. Nagyon jól döntöttem! A film közben vannak olyan jelenetek,hogy halkan mondtam,hogy: b*** meg. Majd kb 3 mp.mulva már hangosan: B*** MEG!!!! Egyszerűen én még ilyen filmet nem láttam,nincsen benne felesleges jelenet, a vége úgy pörög mint a körhinta és olyan izgalmassá válik,hogy leszeded az ujjadat,annyira jó! És még mivel teszi mégjobbá az egészet? Nagyonjó ötletekkel,nyomasztó hangulattal,olyan kameraállásokkal,hogy könyörögsz: MÉG! MÉG! MÉG!,olyan operatőri munkával,hogy nem tudsz betelni vele,hátborzongatóan jó zenével és kiváló színészi alakításokkal! Ezt a filmet,mindenképp érdemes megnézni és megnézni és megnézni és megnézni! Higyjétek el,nem véletlenül kapott Oscart az operatőr! Nyomasztó annak a tudatában lenni,hogy nagy valószínűséggel ilyen lesz a jövőnk,nehéz annak a tudatában lenni,hogy milyen sors vár mindenkire. Persze mindenki reménykedik,hogy nem ilyen lesz,de ha ez a nemszülhetnekgyereketanők dolog nem is lesz,biztosan megközelíti valamennyire a valóságot ez a film,mint jövőkép. Elgondolkodtató, elszomorító, izgalmas és minden ízében k**va jó!

 

 

Szerző: ||aNtHoNy||

2 komment

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr812217126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása