Egy meggondolatlan pillanatomban igent mondtam arra,hogy pár haverral elmegyünk és megnézzük a Rémségek Cirkuszát. Én olvastam a könyveket (igaz nem az összeset,valahol a 8-9.ik körül hagytam abba,mert elfogyott a pénzem és annyi eszem nem volt,hogy kikölcsönözzek de ez már más történet...) és amikor meghallottam,hogy film fog belőle készülni,egyszerűen ugráltam örömömbe! Aztán amikor megláttam a trailert akkor már inkább visszaültem a székembe,elszomorodottan,de némi remény után kutatva,újra és újra megnézve az előzetest,hátha valami pozítívumot észre tudok venni benne. Salma Hayek dekoltázsán kívűl semmi pozitívumot nem találtam ami elég szomorú egy ilyen nagy sikerű könyvnél. Amúgy nemtudom,mégis kinek az öltete volt az,hogy az első három könyvet filmesítik meg egyszerre. Esetleg,ha minden könyvet kölün-külön forgattak volna és hűen követték volna a könyvet,ha fordítottak volna időt a CGI-ra,karakterekre,helyszínekre,jelmezekre stb. Akkor ez egy jó film lehetett volna! De mi lett belőle? Háát....

Darren a 14 éves srác,(aki 16-nak néz ki) tengeti mindennapjait,unatkozik stb. Egyszer a barátjával kapnak egy meghívót,egy Rémségek Cikrusza nevű cirkuszi előadásra és elmennek megnézni.A borzalmas előadás után Darren barátja Steve aki mellesleg imádja a pókokat,belopódzik a színfalak mögé,hogy a cirkuszi előadásban látott hatalmas pókot megszemlélje. A pók viszont Mr.Crespley tulajdona,aki egy vámpír. Steve-et megcsípi a pók és,hogy ne halljon meg, Mr. Crespley felajánla Darrennek,hogy legyen félvámpír és akkor megmenti a barátját az ellenszérummal.Darren ebbe belemegy de nem számol a következményekkel...

Nem is tudom,hogy mivel kezdjem. Most aggathatnám rá én a negatívabbnál negatívabb jelzőket,de nem látom értelmét. Tudjátok mit? Meggyőztem magam, mehet a fikázás! Amikor kijöttem a moziból,eléggé csalódott voltam,szomorú.Az járt a fejemben,hogy : Hogyan lehet így elcseszni egy ilyen iszonyatosan jó könyvsorozatot??? A válasz pedig: Hát így... Tipikus Hálívúdi felfogás szerint csinálták meg a filmet. Ha egy valami nagyonjó és annyira jó,hogy mindenki imádja, és filmet is lehet belőle csinálni, akkor nem baj ha nem eggyezik benne semmi,hiszen a címe az ugyanaz és ezért sokan megnézik majd! Ne értsétek félre,nem azt mondom,hogy pl.: a Nutellából filmet lehetne csinálni, hiszen azt is sokan szeretik,bár nemtudom mennyien mennének egy Nutella filmért moziba... Na de vissza ehhez a rémséghez. Szóval itt is az történt amit írtam. A filmben eggyezik egy-két dolog,de semmi több. Gondolom,hogy nem sok embernek jutna eszébe ezekből a könyvekből filmet csinálnia,de mivel úgyis itt ez a hatalmas vámpír láz és a könyveket is sokan szeretik,hát akkor hajrá csináljunk egy gagyi filmet vámpírokkal,béna szereplőkkel,béna effektekkel és mondjuk legyen a címe Rémségek Cirkusza! A méllyen tisztelt Rendező Úr,kinek neve Paul Weitz,annyira eltinisedte és "elnyálazta",vagyis túlságosan csöpögős romantikusra csinálta ezt a filmet,hogy ha lettek volna benne dalbetétek, akkor simán elmehetett volna a HSM: Halloween-i különkiadásának is! Fergetegesen förtelmes történet,szereplők,karakterek amik nem is voltak szinte,jelmezek ( a Farkasember,akinek a nevéhez,szerintem az egyik legvéresebb jelenet tartozik a könyvben, az úgy nézett ki itt a filmben mint valami Csubakka és chivava keresztezése,megspékelve egy kis Kiszel Tüncivel) helyszínek,effektek. És ki nem hagyhatom az iszonyatosan béna CGI-t sem! A könyvben semmi sem úgy van mint a filmben, semmi semmi semmi semmi semmi semmi semmi! És ez az egész filmre igaz,hogy egy nagy SEMMI! Ja,és a film gusztustalan és idióta poénjairól, Salma Hayek olyan béna műszakálláról,hogy durva konkurenciája támadt a Titánok harca Zeuszjának, béna harcáról,béna bénaságáról még nem is beszéltem! De nem is fogok úgyérzem,mert most is eléggé felidegesítettem magam,hogy egy ilyen jó könyvből,ilyen szar lett!

A filmet azoknak ajánlom,akiknek tetszik az Asylum stúdió összes filmje,azoknak ajánlom akik szeretik kiégetni a szemüket azért,mert hülyék,azoknak ajánlanám a filmet,akik a könyvet nem olvasták,mert azok jónak fogják tartani ezt a filmet! És mi van a többiekkel? MINDENKI KERÜLJE!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr372224185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.10.14. 21:56:00

Én végig se tudtam nézni ezt a filmet, pedig az első 6 könyvet olvastam és nagyon szerettem. (neki kéne állni a maradék 6-nak is:))

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.10.15. 12:54:09

@Dr.Jones: Hát nekem is csak egy nagyon kicsi hiányzott ahhoz,hogy kimenjek a moziból...
süti beállítások módosítása