Én nem vagyok oda a musicalekért,és mostanság nincs is túl sok a Hájsz kúl nyuzikőlön kívűl,amit én teljes szívemből utálok. De 2007-ben feltünt egy gyöngyszem,Sweeney Todd személyében.Tim Burton sötét humora és fantáziája,Johnny Depp meglepően jó énekhangja, Helena Bonham Carter brilliáns színészkedése, eszméletlen képi világ, több hordónyi vér és remek dalbatétek tették ezt a filmet azzá,ami.

A történet a következő: Van ez a Sweeney Todd,aki anno egy mesteri precizitással rendelkező Londoni borbély volt feleséggel,gyerekkel. De feltűnt London gonosz "igazságosztója" Turpin bíró, (ejsd: Tárpőn.Hehe,mai szörnyű angol nyelvoktatásunk véget ért.) aki száműzte Sweeneyt Ausztráliába,ahol börtönben töltött kb. 15 évet,majd visszatért Londonba,hogy bosszút álljon azon,aki ezt tette vele.Ja,és Turpin bíró befogadta lányáúl Sweeney kislányát,aki már nem olyan kicsi,16 éves körüli.Ahogy Sweeney beérkezik a városba,rögtön elmegy a régi házához,ahol látja,hogy Mrs. Lovett piteboltja van. A pitebolt fölött nyit egy borbélyüzletet,ahol az oda betérőkön áll bosszút,majd Mrs. Lovett segít eltüntetni a hullákat...

Na dióhéjban ennyit a történetről. A sztorit elnézve egy őrült,kaszabolós véres horrorhoz van szerencsénk,de mégse. Vagyis minden benne van,csak a hangulata nem horrorhoz illő.A filmben kapunk egy harmatgyenge szerelmi szálat,ami időpocsékolásnak tűnik,de azt a pár dalbetétet végigszenvedjük,és jöhet a gyilkolászás. Én ezt a filmet csakis Johnny Depp miatt néztem meg,nem csalódtam most sem,és magát a vért a filmekben is itt szerettem meg igazán. A vér ábrázolása "gyönyörű",olyan intenzív színt kap a vér,mint pl a Sin City-ben csak az baj,hogy a sötétség miatt,nincs túlságosan "kihangsúlyozva" a vörös szín,de a zárójelenetben,képben olyan hihetelenül szép képet látunk,hogy az valami eszméletlen. A filmnek a főbb színei a szürke és a vörös,de ha van más szín,akkor az úgy el van túlozva,ahogy csak Tim Burton tudja.

A filmnek a legnagyobb negatívuma a szerelmi szál,de kb. ennyi. Alan Rickman énekhangja,nem lett olyan rossz,mint vártam,de azért jobb,hogy nem az éneklést választotta még anno.Ami nekem különösen tetszett,az a Sweeney szobájának sarkában álló repedezett tükör,amibe néha-néha fájdalmasan belenéz és ez szimbolizálja neki az összetört,darabjaira hullott életét.Hatalmas.

Én ezt egy nagyon jó filmnek tartom,aki szereti a vért,és csak azt,annak nem ajánlom a filmet,mert a hülye szerelmi száltol és a dalbatétektől lehet,hogy elmegy a kedve és kikapcsolja,amit nem is csodálnék. De aki szereti Tim Burton eddigi munkásságait,és Johnny Depp színészi játékát, és nem bánja,ha van pár hektoliternyi vér a filmben,akkor annak bátran tudom ajánlani!

 A videó néha SPOILERES lehet,és tartalmaz egy-két kivégzést is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr632427006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.11.06. 22:02:58

@Sparrow:
Hát igen,de az mind iszonyatosan véres. :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.11.07. 11:46:21

Mármint a videóban van annyi. Azt írtad 1-2. :D

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.11.07. 12:28:54

@Sparrow:
Ja, most már értem.
Az 1-2 kivégzést úgy értettem,hogy pár darab. :D

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.11.08. 15:20:14

Deppnek oscar járt volna ezért, nagyon jól tolta az éneklős részekben (is). Kicsit sokszor ismétlik ugyanazokat a dalokat, de ettől még jó a film.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.11.08. 16:12:59

@Dr.Jones: Jaja,bár szerintem nem ismétlődtek olyan sokszor a dalok.
süti beállítások módosítása