A Kaptár (Resident Evil)

2011.04.21. 08:56

Annyira nem vagyok oda a horrorfilmekért, de egyet-egyet azért megnézek néha. A zombi-túlélőhorroros dolgokat meg szeretem ezért döntöttem úgy anno, hogy meglesem a Resident Evil, becses magyar nevén (pff) a Kaptár című filmet.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alapsztori eléggé bugyuta : Van egy föld alatti létesítmény a Kaptár ahol tudományos kísérleteket végeznek. Egyik nap egy emberke odabasz egy kémcsövet a falhoz, és az abban lévő anyagból gyilkos gáz szabadul ki. Ez minden embert megöl, majd később zombivá (igen én zombinak nevezem ezeket, nem érdekel máshol, hogy de már nagyon idegesítő, hogy sok helyen azon vitatkoznak, hogy most ezek Nem-Holtak vagy Zombik. Mintha nem lenne tök mindegy, hogy Nem-Holtak harapják át valakinek a torkát, vagy Zombik) változtat a létesítményben, kivéve persze azt aki okozta az egész bajt, mert ő gyorsan lelép onnan. A Kaptárt irányító tudományos szuperkomputer ezt észreveszi és lezárja az összes kijáratot, hogy ne tudjon kiszabadulni a vírus, majd emlékezetkiesést okozó gázt kever a Kaptár levegőjébe. Nagy szerencséjére Alice (Milla Jovovich) aki a Kaptár bejáratának egyik őre, pont a felszínen tartózkodott, de a gáz ide is elért, így ő is elvesztette az eszméletét, ezért szinte arra sem emlékszik, hogy ki ő. Később kommandósok lepik el a házat, és Alice-al együtt lemennek a létesítménybe, hogy kiderítsék mi is történt ott.



 

 

 

 

 

 

A film rendkívül véres (paradicsomlé és ketchup nyamm) szerintem ezért is kapta meg a 18-as karikát, mivel annyira ijesztő jelenetek nem voltak benne. Viszont az a rész amikor legelőször zombival találkoznak az hatásos volt. A zenéjét külön ki kell, hogy emeljem amit Marilyn Manson készített, hát az valami fenomenális. A film vége felé, egyre jobban felpörögnek az események, de nagy összecsapást ne nagyon várjatok. Úgy az egész filmnek van valami, erősen nyomasztó hangulata. De azt meg főbelőném aki a magyar címet kitalálta, jó, hogy nem már Kaptár - A méhkas bosszúja lett a címe...



 

 

 

 

 

 

Ahhoz képest,hogy egy játékból csinálták a filmet egész jó. Ha egy jó vérengzős horrorfilmre vágytok szerintem mindenképpen nézzétek meg, de nem érdemes olyan nagyon sokat várni tőle. Teljesen átlagos film.

6/10

Jó filmnézést!

Wilson
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr472844263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása