Ha/ver (Kick-Ass)

2011.08.18. 19:03

 Mit várunk egy olyan filmtől ami nem is volt túlságosan beharangozva, sem túl-hypeolva,és az egyetlen ismert színész,aki sokak szerint már nem képes normális színész játékra Nicolas Cage? Hát,én személy szerint semmit.

A történet a következő: Van egy szerencsétlen gyerek, Dave, aki nem igazán egy közösségi ember, összesen két barátja van, és otthon az angol tanárnője melleiről álmodozik,sőt napi szinten veszi el tőle az összes pénzét a helyi banda. No,de egyszer csak felmerül benne a kérdés,hogy vajon miért nincsenek szuperhősök a Világban? Hiszen, ha már bűnözők vannak,akkor szuperhősök miért nem? Elhatározta,hogy ha más nem,akkor bizony ő lesz a szuperhős,így tehát rendelt egy búvárruhát, gumikesztyűt,és két gumibotot. Miközben, idióta jótetteit csinálgatja, egy véletlen folytán belekeveredik egy bandába,akit nagy nehezen összever,és hála a Youtube-nak ő lesz az egyik legismertebb ember a Világon. De közben fogalma sincs,hogy magára haragította a maffiózokat is...

A történet körülbelül ennyi. Semmit nem vártam a filmtől,nem hozott lázba egyáltalán,nem tudtam róla semmit,csak annyit,hogy majd nemsokára a mozikba került. Ezzel a hozzáállásommal böngésztem a filmeket, hogy mit lehetne megnézni,amikor láttam,hogy fent van a Kick-Ass feliratosan,jó minőségben. Gondoltam teszek egy próbát,és olyan valamit kaptam, amitől alig tudtam szóhoz jutni.

A Kick-Ass 2010 legváratlanabb élménye volt számomra a mozifilmek terén. Hatalmas film,amit a színészi játékok,a rendezés, a páratlan operatőri munka, és a fenomenális Prodigy zenék tesznek azzá,ami.

És még mitől olyan jó ez a film? Hihetetlen jó ötletek vannak benne, gondolok itt pl.: a 3D-s képregényes részre, esetleg a raktári öldöklésre,amit a maci kamerázott, plusz még a finálé,és az az előtti halálosztogatás. Brutálisan jó!

A filmről,csak így tudnék még írni egészen sokáig,de nem érdemes. Egyetlen negatívuma,hogy egy kicsit lassan indul,de utána másfél órán keresztül olyan brutális zúzás az egész,ami közben vagy sírva röhögsz,vagy pedig nagyra nyílt szemekkel mondogatod azt,hogy BAAAAZD MEEEG!

A Kick-Ass mindenképpen többször nézős film, bár csak az első nézésnél hozza meg azt az érzést,amit a rendező el akart érni,és el is ért. Hatalmas film, hatalmas színészi alakításokkal, és zenékkel. Nicolas Cage pedig a Fegyvernepper után végre újra hozza a tőle megszokott szintet,vagy talán egy kicsit többet is. 

A film néhol drámai,és pont ezért olyan bitang jó ez az alkotás. Mindenképpen meg kell, hogy nézzétek,ha eddig nem tettétek. Ja,és csakis felirattal!

Szerző: ||aNtHoNy||

2 komment

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr833163359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.09.02. 17:37:31

Jó gyakran van új poszt.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2011.09.02. 18:47:52

@Sh1mmy: Tudjuk, elnézést. Eddig nem azzal volt a gond,hogy nem akartunk írni,csak egyszerűen lusták voltunk.
Viszont, most, hogy elkezdődött a suli, túlsok időnk egyikünknek sincsen, de ahogy lesz, rögtön írunk.

Még egyszer elnézést, hamarosan írni fogunk!
süti beállítások módosítása