District 9

2010.08.09. 21:33

ÚÚÚRISTEN!! Mi lehet az,ott az égen? Repülő...? Madár...? Jah nem,csak egy ufókkal teli csészealj.....

A D9 egy elvileg igaz történetet dolgoz fel csak egy kicsit feldobja pár "aprósággal". A történet annyi lenne,hogy Afrikában,Johannesburg fölé (mi történt? Nem Amerika??? Nahát.) megérkezik egy hatalmas űrhajó,melyben rengeteg ufó van.Az űrhajóból végül "kilakoltatják" az ufókat és egy menekült-táborba viszik őket,aminek a neve District 9 (9-es körzet). Ott éldegélnek egy darabig,de utána elszabadulnak és bemennek a városba,szétrombolnak mindent,aztán ujra visszavonulnak a táborukba.A lakosoknak ebből elegük lesz és követelik,hogy azonnal szállítsák el ennyi és ennyi kilóméterre az ufókat a várostól,hogy ne jelentsenek veszélyt a lakosokra.Ezt meg is történik  majd,de elötte szólni kell az ufóknak,hogy elköltöztetik őket. Ezt az elköltösztetést egy riporter is figyelemmel követi,azaz ő is ott van a táborba és segít illetve kommentálja a dolgokat amik ott történnek.De egy váratlan fordulat következtében ő elkezd átalakulni ufóvá,így egy elsőszámú üldözötté válik.

Nos, ebbe a történetbe,az az egytlen "igaz",hogy valamikor még régebben Afrikában a feketéket rakták ilyen táborokban és ott csináltak velük ezt-azt.Ennyi. A történet egész jól van felépítve és ahhoz képest,hogy egy elég kis költségvetésből született a film,mégis elég jól néz ki benne szinte minden.Külön érdekesség,hogy ennek a rendezőnek (Neill Blomkamp) ez volt az első "nagy" filmje. Ezt a filmet egy kisfilmnek tervezték,de végülis nem az lett belőle.Ja, és Peter Jackson is segített a filmben.A filmben ismeretlen színészek játszanak,akiket még ezelőtt seholsem láthattunk,de ahhoz képest,szerintem mindegyik főbb színész jól alakít.A film első felében kézikamerás jelenetek vannak,de ez egy idő után megszűnik és közben sem olyan zavaró,mint hinnénk.A filmben rengeteg jó ötlet van pl az ufók fegyverei nagyon jól néztek ki stb. És itt végre nem azt láthatjuk,hogy az ufók jöttek és megdámadtak,hanem kb mi támadtuk meg az ufókat. A film elgondolkodtat azon,hogy milyen szemetek is tudnak lenni az emberek,és szerintem az egésznek ez volt a célja,hogy ráébredjünk: Helo,mi emberek vagyunk és nem valami állatok! stbstb.Az eleje nemakaródzik beindulni,de miután kezd átalakulni a pasas,onnantól beindul és az utolsó fél óra meg egy eszméletlenjó akciófilm lesz. Amúgy szerintem eléggé hasonlít az Avatárban látott gép a District 9-ben látottra és még van pár dolog ami hasonlít a D9-ben és az Avatárban.

A filmet azoknak ajánlanám, akik szeretik az ufós filmeket vagy csalódtak a Függetlenség napjában és jó ufós filmre vágynak..stb.Nagyon sajnálom,hogy nem kapott Oscart,de hát tudjuk,az Oscar nem a legjobb filmeket jutalmazza....

 

Szerző: ||aNtHoNy||

3 komment

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr422210402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.10.14. 22:00:02

Kicsit sok a szóismétlés (film) ebben az írásban, de a mondanivaló azért átjött :D Nekem egyáltalán nem tetszett a D9, a sok apró kis baki nagyon idegesítő volt, és Wikus egy unszimpatikus ,szerencsétlen idióta, akiért nem lehet izgulni.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.15. 11:53:12

Nekem nagyon tetszett ez a film.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2010.10.15. 12:56:50

@Dr.Jones: Hát igen Wikus baromi idegesítő,de a végén már egész jó lesz. Meg szerintem itt nem is igazán Wikusért,hanem az ufókért kellett izgulni.:D
süti beállítások módosítása