A Zodiákus(Zodiac)

2011.04.07. 21:09

 Körülbelül 6 éve járok heti szinten moziba,még mindig emlékszem az első haverokkal megnézett filmre szülők nélkül(:A Vigyázz,kész,szörf-öt néztük,hát egy élmény volt(:És ezzel léptem be úgy igazán a filmek világába.Miért van az,hogy engem a 2007-es Zodiákus elkerült?Nemtudom.Mindenesetre most bepótoltam...

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery(Paul Avery) és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith(Jake Gyllenhall) bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.Igaz történet alapján készült a film,mivel a 70-es 80-as években tényleg őrjöngött egy ilyen elmebeteg,akinek személyazonossága máig nem tisztázott.Elég hátborzongató,hogy ez az ember milyen nyugodtan és kegyetlenül gyilkolt,főleg tudva,hogy ez nem egy képzelgés,egy mese hanem teljes mértékben igaz.

Rengeteg jó forgató könyvet írhatnak,de nincs jobb forgató könyv az életnél(:David Fincher rendező nagyon jól választott azzal,hogy filmre vitte a Zodiákus tombolását.Ennél már csak a színészeket választotta ki jobban.Robert Downey Jr. szerintem a világ egyik legjobb férfi színésze és nagyon jól áll neki az alkoholista újságíró szerepe.Jake Gyllenhall is jobb szerencsétlenként mint perzsa hercegként és Mark Ruffalo is tökéletes választás a belső harcokat is vívő nyomozónak.Hihetetlenül oldották meg a 70-es évek San Fransisco-janak minden egyes részét és annak hangulatát.

Bravúros alkotás A Zodiákus,ezért sem értettem,hogy én erről a filmről,hogy a picsába nem hallhattam.A zenéje fantasztikus,a színészek fantasztikusak,a hangulat fantasztikus,a rendező zseniális télleg nem tudom tovább fokozni ezt az egészet.DEEE!!!Hogy miért nem 10/10-es a film?Erre csak két szót tudok mondani.Nem tudom://Talán azért érzem,így mert,jobban belegondolva nem olyan nagy gyilkos ez A Zodiákus.Megölt tizenakárhány embert.Sokkal többen halnak meg egy héten azzal,hogy megcsúsznak a padlón és beverik a fejüket az ágy sarkába.Úgy kezdődik a film,hogy az ember úgy érzi,hogy ez a Zodiákus valami hihetetlen tömeggyilkos,aki mindent és mindenkit megölt aki csúnyán nézz rá.Nem az.

Ettől független nagyon jó film és ha van szabad 2 és fél órátok(!!!)nyugodtan nézzétek meg,mert csalódni azt nem fogtok benne ezt garantálhatom.Izgalmas és pörgős:DD

10/8,5

A szünetért szeretnék bocsánatot kérni,mostantól hárman vagyunk,Wilson96-ot pedig ezúton is szeretném köszönteni a www.mooviemania.blog.hu-n(:

Szerző: Red.

Szólj hozzá!

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr332808128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása