Forráskód(Source Code)

2011.04.26. 13:04

 A Hold rendezője ad nekünk 8 percet,hogy egy másik dimenzióban megtaláljunk egy merénylőt,egy bombát.Na kösz-.-".8 perc az mire elég?Egy hosszú Bondra?Az igaz szerelem megtalálására?Talán.De Jake Gyllenhaalal?Na nemááááááár...

 
Azt hinnénk nem,de a Forráskód egy jó film.Meglepően jó Gyllenhaalal még mindig gyönyörű Monaghannal és jó forgatókönyvvel.Colter Stevens százados (Jake Gyllenhaal) egy száguldó vonaton tér magához, és fogalma sincs, hogyan került oda. Egy Christina nevű ismeretlen nő (Michelle Monaghan) ül vele szemben, aki viszont a jelek szerint azt hiszi, hogy ismeri őt. A százados a mosdóba menekül, ahol a tükörbe nézve egy másik ember arcát látja, a tárcájában lévő személyi igazolvány alapján pedig Sean Fentressnek hívják, és tanár. Ekkor hatalmas robbanás rázza meg a vonatot.A következő pillanatban Colter egy ultramodern elkülönítőben találja magát, ahol egy Goodwin nevű egyenruhás nő (Vera Farmiga) azt követeli, hogy számoljon be mindenről, amit látott. Colter kulcsfontosságú küldetésen vett részt, amelynek célja azonosítani a merénylőt, aki néhány órával korábban elpusztította a vonatot, és aki egy még nagyobb hatóerejű bomba felrobbantásával ezrek megölésére készül Chicago szívében. A "Forráskód" fedőnevet viselő szupertitkos program lehetővé teszi, hogy Colter egy párhuzamos valóságban rövid időre felvegye Sean személyiségét a végzet felé tartó vonaton.Valahányszor visszatér a szerelvényre, Colternek csak nyolc perce van, hogy megtalálja a merénylőt. Minden alkalommal újabb bizonyítékokra bukkan, de a gyanúsított egérutat nyer. Minél többet tud, annál biztosabb benne, hogy meg tudná akadályozni a robbanást - ha egyszer nem futna ki az időből.
 
Ha van egy jó rendeződ és egy jó forgatókönyved,onnantól könnyű az utad felfelé.A színészek játéka lényegtelenné válhat,s ők maguk bábokká válhatnak.Talán pont azért roppant szimpatikus film a Forráskód,mert nem teszi ezt.Jake Gyllenhaal nagyon jól játsza a kétségbeesett katonát,aki kételkedik ennek a szerkezetnek a képességeiben.Vera Farmiga engem végig a Dead Spaceből arra a csajra emlékeztetett,aki elmagyarázza nekünk mi történt.Itt van még nekünk Jeffrey Wright aki,annak ellenére,hogy nem néz ki ijesztőnek,engem végig kirázott a hideg,amikor adta itt a faarcú,pénzéhes professzort.Michelle Monaghan ,hááát az ő szerepe a filmben olyan mint a síné,amelyen a vonatunk közlekedik.Igazából csak van,de mégis nagyon fontos,mert nélküle nem lenne film.A játéka egyáltalán nem kiemelkedő,sőt.Én megpróbáltam a mellét nézni egész végig,de nem volt elég kivágott a fölsője,így bambultam tovább és vártam hátha az egyik robbanás leszaggattja róla a ruhadarabokat.Beszéljünk a rendezőről Duncan Jonesról.Első filmje a Hold a kritikusok körében nagy siker lett és mivel én is csak jót hallottam róla,már tervbe vettem,hogy majd valamikor megnézem.Tehetséges rendező,s nagy jövő vár rá.
 
Rengeteg a fordulat a filmben,kisebbek,nagyobbak,várhatóak vagy meglepőek.90 percen keresztül a székbe szögezi a nézőt,mivel a felálás a Hold óta csak annyit változott,hogy ez már egy kőkemény popcorn mozi lett.A Hold még 2009-ben 4,8 millió amerikai dollárt hozott,ami lószar...see.A Forráskód sokkal inkább akciófilm lett,de azok között is a jobb féle,mivel izgalmas,fordulatos és eredeti.A legnagyobb hibája,hogy egy kicsit lassú.Azért is fura ez,mivel mindössze 90 perces.De a lényeg,mindenkinek ajánlom,aki jól akar szórakozni és másfélórán át ki akar kapcsolódni.Boldog húsvéti ünnepeket mindenkinek!:DD
 
10/8
 

Szerző: Red.

Szólj hozzá!

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr322856551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása