Egyből itt van az első kritika Red.-től ,vagyis tőlem:D.Még majdnem másfél évet kell várni Nolan legújabb filmjére a Batman franchise befejező részére a The Dark Knight Rises-re.Nem tudom,hogy én ezt,hogy fogom kibírni.Körülnéztem Nolan filmjei között és elsőre Christian Bale és Hugh Jackman közös filmjén A tökéletes trükkön akadt meg a szemem...

Christopher Nolan a XXI.század legjobb rendezője,lehet velem vitatkozni de szerintem nem érdemes,nagyon fiatal és már olyan filmeket rendezett meg amik után Micheal Bay vagy más szar,igénytelen rendező ölni tudna.Nolannak nem a látvány a fő,pontosabban nem csak az fontos.Egy film nem attól lesz jó ha 250 millióból forgatták le,hanem attól,hogy a rendező mennyire igényes.Nolan pedig egy igényes rendező,a színészválasztásban és a tálalásban is.Dolgozott már színészlegendákkal(Al Pacino,Robin Williams,Micheal Caine),fiatal színésztehetségekkel(Joseph Gordon-Lewitt,Ellen Page)és napjaink legnagyobb sztárjaival(Christian Bale,Hugh Jackman,Leonardo DiCaprio).Mi a közös ezekben a színészekben?Nolan mindegyiküket úgy tudta irányítani,mint a bábokat(:

A rengeteg mozizástól nagyon igényes lettem,nem elég már egy Adam Sandler vígjáték,ahhoz,hogy nevethessek és nem elég egy akciófilm látványa,ahhoz h teljesen elégedett legyek.Fordulatok kellenek,meglepetesék,gondolkodni akarok:D.A tökéletes trükk minden vágyam kielégíti,de tényleg.A történet két fiatal bűvészról szól Angierről(Hugh Jackman) és Bordenről(Christian Bale).Eleinte együtt dolgoznak,de aztán egy kisebb(inkább nagyobb)baleset miatt egymás ellen fordulnak.Megkezdődik a rivalizálás kettőjük között.Borden egy zseni,de nem tudja,úgy tálalni előadásait mint Angier.Végeláthatatlan,véres versengés alakul ki kettőjük között,túl akarják szárnyalni egymást és bosszút akarnak állni egymáson...

Mindkét színészt szeretem,de én nem tudom miért egész film alatt Bale-nek szurkoltam,lehet,hogy azért mert ő Batman nem tudom(:.A film alatt mondjuk ezt gyakran változtattam,hisz mindkét bűvészről derülnek ki meglepő dolgok.Nagyon tetszett a képivilág,gyönyörűen volt ábrázolva minden egyes kis rész.Most azt hiszem,a film hibáiról kéne beszélnem,de ez ma elmarad.Egyszerűen nincsenek hibái.Most gondolom azt hiszitek,hogy idejött ez a Red. és minden filmre azt fogja mondani,hogy hibátlan.Nem,ez nem így van,számomra három tökéletes film van.A sötét lovag,az Eredet és ez...

10/10

 

Szerző: Red.

4 komment

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr722648158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.02.09. 18:58:39

Egész jó írás, tetszik a fogalmazási készséged.
Az egyik legnagyobb gond ezzel a cikkel, hogy nagyon röviden zavartad le a fimről szóló részletet.
Ha ezt javítod, jó író lehet belőled.
További sikereket, Frog!

Red. 2011.02.09. 21:00:37

@FroG: köszi(:megpróbálok ezek után hosszabb és szerekezetileg jobban összerakott kritikákat írni:Dde ez volt az első.még nehéz arra figyelni,hogy így irjam a hogyot ne pedig így h.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.02.17. 15:52:02

"Christopher Nolan a XXI.század legjobb rendezője,lehet velem vitatkozni"

Akkor én vitatkoznék. Való igaz, hogy Nolan nagyon jó rendező, de megsem közelíti Darren Aronofsky mestert, aki nem csak a XXI. század, de minden idők legjobb rendezője is. Nolan első komolyabb munkája ( ami amúgy sorrendben a második ), a Memento nekem például nem igazán tetszett. Mert valóban csűrik - csavarják, nagyon érdekessé teszik a sztorit, a vége lyan lapos, hogy nem akartam elhinni.

Na, de visszatérve a te állításodra, miszerint Nolan a legjobb rendező. Mint mondtam, szerintem Aronofsky az.

Mert a Batman: Kezdődik, és A sötét lovag nagyon jó, és nagyon látványos képregényfilmek. Jó színészi játékokkal, jó rendezéssel, kreatív történettel. De mindennek ellenére alulmaradnak, ha olyan művekkel állítjuk szembe őket mint a Rekviem egy álomért vagy a Pankrátor.

Az Eredet a 2010 - es év leglátványosabb filmje, DiCaprio pedig az egyik kedvenc színészem. Emellett jó történet, fasza lezárás. Na, de mérjük már össze a Fekete Hattyúval, ami olyan mélyre repít minket az emberi lélek, és elme sötét mélyébe, hogy hetekkel utána is borzongunk, ha rá gondolunk.

Ettől függetlenül tényleg jól írsz. Hajrá!
süti beállítások módosítása