Úgy gondolom, hogy rengeteg jó és kevésbé jó, sőt nagyon rossz folytatásokat is láttam már életemben. Ha van egy tökéletes recept,és kellő eredeti poén,akkor nem szabad hagyni Hollywood szerint, hogy ezek az eredeti ötletek,poénok és történetek maradjanak meg az emberekben. Áhh. Inkább jöjjön egy új rész, hadd költsön a néző 1090 forintot!

Stu Thaiföldön mondja ki a boldogító igent, méghozzá a régi jó barátok is ott vannak, Phil, Doug és a kihagyhatatlan Alan. Stu a Las Vegasi legénybúcsút soha többé nem akarja megismételni,de "véletlenül" megint csak ugyan abba a szituációba kerülnek, berúgnak,majd reggel egy leprás hotelben ébrednek Bangkokban, sőt még Stu menyasszonyának a kisöccse, Teddy is eltűnt.

Tisztelt Hollywood, MIÉRT KELLETT EZ A FOLYTATÁS? Ugyebár sok folytatást láttam már életemben, de azok mindig egy kicsivel jobbak voltak mint az előző,vagy egy kicsivel rosszabbak. Nos a másnaposok esetében ezt nem tudom eldönteni,hiszen mondhatni hogy csak a helyszín változott, míg a cselekmény szinte semmit. A rendező saját magától lopott, és így ennek semmi értelme nem volt. Az első részét mindenki agyon dicsérte, és sokak szerint minden idők egyik legjobb vígjátéka. Be kell vallanom, szerintem nem. A legeslegjobb vígjáték amit eddig láttam az az Ananász expressz volt, és ha lenne egy TOP 10-es listám a legjobb vígjátékokból,akkor talán a Másnaposok a 10. helyen lenne.

Tehát a második rész szinte teljes másolata az első résznek. Stu ugyanúgy énekel,hogy mi történt vele, Stu jön rá a vége felé,hogy hol is lehet Teddy stbstb. A poénok amik voltak egész jók voltak, csak izzadság szagúak szerintem. Undorítónak egyik poént sem mondanám, talán a Jackass tett be nekem annyira, hogy már hozzászoktam az undorító poénokhoz, és már nem veszem észre őket. Szerintem ha már folytatás, akkor illenének új szereplők is a filmbe, de talán egy kezemen meg tudnám számolni,hogy hány új szereplő került bele ebbe a nagyszerű folytatásba.

Az egész film alatt azt éreztem, (és ez az első résznél nem így volt) hogy ezt meg ezt a jelenetet már láttam valahol, és mintha az ember ki tudná következtetni,hogy mi lesz a vége az adott cselekménynek.

Mr. Chow szerintem most viccesebb volt, mint az első részben, bár színészi tehetsége a pénisze méretével egyenlő. Phil szerepében ismét kitűnően jól helyt áll Bradley Cooper, míg szerintem az Alan-t játszó Zach (nem tudom hogy kell kimondani a nevét) Galifianakis már-már idegesítően hülye volt, és elhagyta az egyedi beszólásait és az egyéniségét, így szimplán egy hülye karaktert kellett eljátszani, de ezt néhol igazán sikeresen.

Végszóként ez egy igazán buta és felesleges folytatás, illetve nem is mondanám folytatásnak, hiszen ez olyan mintha a rendező csak le akarta volna tesztelni, hogy milyen ugyanaz a film egy másik helyszínen és más zenékkel. A zenék jók voltak, és a film is jó volt, csak zavaró,hogy ugyanazt kellett néznem, mint amit 2009 nyarán. Állítólag már folynak az előkészületek a harmadik rész elkezdéséhez, ami ha jól tudom Amsterdamban fog játszódni, gondolom ott külön figyelmet fordítanak majd a marihuána fogyasztásra, de ha nem rukkol elő a rendező egy más cselekménnyel, és kellően eltérő történettel, akkor az is csak egy újabb, lehúzós folytatás lesz.

Pont, mint ez.

 

 

Szerző: ||aNtHoNy||

9 komment

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr322959542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.06. 17:10:49

Hát ez az írás se lett valami jó, bár még mindig színvonalasabb, mint a múltkori Kapj el, ha tudsz!.

A film nekem nagyon tetszett. Az nem lopás, ha valaki a a saját ötleteit használja fel. És az önismétlés kifejezetten jóra sikerült, maguk a poénok pedig mind eredetiek. Úgy vettem észre, hogy ez a lopás szó az internetes filmelemzők körében egyre divatosabb, bár a jelentését azért át kéne gondolni.

Amúgy még valamit nem értek. Mivel ez egy írott kritika, ezért nem kell kimondanod a nevét. Akkor mi a toszért írod oda, hogy nem tudod kimondani a nevét?

Red. 2011.06.13. 12:37:02

@Sparrow: ne szidd más kritikáját addig amíg nem tudsz különbet csinálni(y).kösz

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.13. 18:17:56

@Red.: Ha az ember megír egy kritikát, vagy csinál bármit azért, hogy mások megnézzék és véleményt mondjanak róla, akkor tűrnie kell a negatív kritikát is.

Nem szidtam, hanem elmondtam róla a véleményemet érvekkel alátámasztva.

A kommented második feléhez pedig csak annyit, hogy szerintem az én kritikáim jobbak, mint Anthony utolsó két írása. És én mindennél jobban szeretem a saját munkáimat, úgyhogy soha nem fogom azt mondani valaki máséra, hogy jobb, mint az enyém, mert nem jobb.

Anzhony a blog indulásakor nagyon jó kritikákat adott ki a kezei közül, de az utóbbi időben, nyilván magánügyek miatt esett a színvonala. Várom vissza a régi Anthonyt.

Red, neked végszóként meg annyit, hogyha igazán szeretnél kritikákat írni, akkor hetente legalább kettőt írnál, nem szarnád le ilyen magasról az egészet. Lehet, hogy szerinted én szarul írok, de legalább aktív vagyok.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.06.13. 18:22:34

@Sparrow: "És én mindennél jobban szeretem a saját munkáimat, úgyhogy soha nem fogom azt mondani valaki máséra, hogy jobb, mint az enyém, mert nem jobb."

Most ezt arra értetted, hogy te vagy a legjobb magyar filmkritikus. Jól írsz, de azért ennyire nem. Kapásból tudom 3 olyan nevet írni, aki jobban ír nálad, és nálam is (simán).

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.06.13. 18:23:45

@FroG: Az első mondat mögé kérdőjelet tessék képzelni, el írtam..

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.13. 19:04:20

@FroG: Nana, ne tessék félreértelmezni, amit írtam! Szerintem, ha valki csinál valamit, ez esetben filmkritikákat, akkor igenis a saját munkáit kell a legjobban szeretnie. Mert hogy várjam el másoktól, hogy szeressék az írásaimat, ha én sem szeretem őket. Én igenis a saját írásaimat szeretem a legjobban. Csak így lehet egyről a kettőre lépni: ha szereted amit csinálsz, és ha elsősorban magadnak csinálod. Persze, nyilván van olyan, aki jobban ír, mint én, ez is szubjektív dolog. De én soha nem fogom azt mondani az írásaimra, hogy nem jók, vagy hogy ezé meg azé jobb.

Red. 2011.06.13. 23:00:28

@Sparrow: jah beleszarok(:szoktam irogatni.de van sokkal jobb dolgom.villámkritikákat fogok csinálni.félreneértsd én nem mondtam h szarul írd,hanem ilyen szinten belefér h egy kritika nem olyan jó.és akkor mivan?nem lehet hozni ugyanazt a színvonalat.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.06.14. 08:40:54

@Red.: Semmi nincs. Csak jobb, ha Anthony tudja, hogy esett a színvonala, és nyilván változtatni fog rajta. Én csak ezért írtam le a negatív kritikát.

Rozmár Úr · http://rozmarkodjunk.blog.hu/ 2011.06.17. 11:03:03

A film nem rossz, bár ha apámat kell idéznem: "Egyszer meg lehet nézni."
süti beállítások módosítása