Űrgolyhók (Spaceballs)

2011.04.23. 09:55

Azok a filmek, amikben Mel Brooks szerepel nem lehetnek rosszak. Amiket meg Mel Brooks rendezett azok egyenesen a filmipar gyöngyei. Az űrgolyhók igazából egy paródiafilm (na nem az a fajta, mint a mai Bazi Nagy Film, Spártaiak Titkos Élete vagy a Vámpíros Film, hogy csak párat említsek) ami a Star Wars sorozatot teszi nevetségessé.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vespa hercegnőt (Daphne Zuniga) az apja Roland király (Dick Van Patten) házasságra akarja kényszeríteni egy eléggé buzisan kinéző herceggel, ám a hercegnő az utolsó pillanatban, robot segédjével megszökik, az apja űrhajójával. A kétségbeesett király Szóló Sztárt (Bill Pullman) és barátját Morzsát (alias Chewbakka, amúgy John Candy) kéri meg arra, hogy találják meg Vespat. Közben Lord Kobak (Rick Moranis) is a lány után ered hatalmas ''balfasz'' seregével, mert le akarják csapolni a Föld légkörét, de nem tudják a titkos kódot, amivel a Földön lévő pajzsot hatástalanítani tudják, ezért el akarják rabolni a hercegnőt, hogy így csalják ki az apjától a kódot. A film története körülbelül ennyi de rengeteg dolgot tartogat még, de ezekről nem beszélek, nézzétek meg ha kíváncsiak vagytok rá.



Komolyan mondom ennyire, agyatlan és vicces filmet nagyon régen láttam. Rengeteg az utalás más filmekre (nem csak a Star Warsra) és olyan poénokat mondanak, hogy az valami eszméletlen. Rengeteget röhögtem a filmen, és a nyitott befejezés is nagyon tetszett, bár második rész nem lett végül sajnos. A színészi játék is nagyon szórakoztató, nekem legjobban Rick Moranis hülyéskedése tetszett.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindenképpen nézzétek meg ha alkalmatok van rá mert időtálló alkotás (1987-es a film) és jó kedvre deríti az embert. Ja és kizárólag CSAK az eredeti szinkronnal mert az újban különféle hülye változtatások vannak pl. a film címe is ez lett : Űrzűr, avagy a csillagok háborodottjai - aminek semmi értelmét nem látom, az Űrgolyhók valahogy sokkal szimpatikusabb.

9/10

Jó filmnézést!

Wilson
 

Szerző: Wilson96

3 komment

Címkék: kritikák

A bejegyzés trackback címe:

https://mooviemania.blog.hu/api/trackback/id/tr562849193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragonman 2011.04.25. 20:42:47

Hatalmas egy film, mai napig szívesen nézem meg.

Pár megjegyzés!

Nem Föld, Druidia. Nem Lord Kobak, Lord Helmet (Sisak).

Az eredeti magyar szinkronról beszélsz vagy az eredeti angol-ról? Mert az eredeti magyar szinkron állati jó.

Wilson96 2011.04.26. 07:45:43

Eredeti magyarról :D

Amúgy pár dolgot tényleg elfelejtettem már nem most néztem csak nem tudtam miről írjak, és még ez a film volt az egyik ami még úgy ahogy a fejemben maradt :D Az infókat a port-ról másoltam ott kobak volt, de megnéztem és tényleg sisak :D

Köszi az infókat.

Wilson96 2011.04.26. 07:48:52

Ja most jutott eszembe : Az 1. magyar szinkronban úgy nevezték magyarul is, hogy LORD HELMET gondolom a port.hu-n a 2. magyar változatból vannak infok, valószínüleg ott már LORD KOBAKNAK hívják.
süti beállítások módosítása